contacte

 

JOANA AYXENDRI I GAIRAL

Passatge Mulet 3

08006 Barcelona

635628755

joana.ayxendri@coac.net

Vaig néixer a Tarragona el 6 de maig del 1960.

Estudio arquitectura a l’Escola Técnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) des de el any 1977 fins al 1983.

Després de col·laborar en varis despatxos professionals, l’any 1988 obtinc el títol d’arquitecte.

A partir del 1988 fins l’actualitat treballo en el despatx propi amb la ajuda de varis col·legues i professionals externs de diverses disciplines.

El que fem en el despatx son estudis, concursos, projectes i direccions d’obra de promoció pública i promoció privada del següent tipus:

edificació, rehabilitació, reforma i ampliacions, interiorisme i espai públic.

He treballat en gestió i projectes per encàrreg de l’Ajuntament de Barcelona i altres Ajuntaments i, he donat classes de dibuix durant nou anys a varies universitats d’arquitectura i disseny de Barcelona (ETSAB, ETSALS i Elissava).

Del 2002 al 2011 faig el doctorat en COMUNICACIÓ VISUAL EN ARQUITECTURA I DISSENY.

Al any 2011  obtinc amb un notable la Suficiència Investigadora (SI) amb el projecte de tesis:

“Erwin Broner, un artista del segle XX”

De petita a part de jugar, m’agradava dibuixar, la música, els números i organitzar festes. Unes caixes de fusta que teníem al magatzem de fruita i robes antigues m’ajudaven a resoldre el decorat.

Quan va arribar el moment, vaig decidir anar a Barcelona a estudiar arquitectura, semblava que estudiaria el que  m’agradava, dibuix, composició, matemàtiques i organitzar espais.

A l’escola d’arquitectura i d’aprenent vaig tenir grans mestres: Lluís Clotet i l’Ignacio Aparicio, l’Elies Torres i el Martínez Lapeña , en Bassó, en Pep Llinàs, Raimon Torres, Santi Roqueta i en Dani Freixes.

Tota la meva vida laboral ha estat lligada a la confecció de projectes i, a la direcció de les obres corresponents majoritàriament públiques, guanyades per concurs.

Per el despatx hi han passat molts joves i vaig descobrir una nova passió: la de treballar amb el jovent, aprendre d’ells i ensenyar-los-hi el què sabia fer millor:  dibuixar, projectar i dirigir l’obra. Això va fer que compaginés la feina d’arquitecta professional amb la de professora de dibuix a la universitat durant nou anys (ETSAB, ETSALS Elissava).